Křepelky na žampionech

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Křepelka
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 40 g Cibule
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Koňak Armaňak
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1935 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 928.8 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, přisypeme cibuli, plátky žampionů, česnek, přiložíme křepelky a dáme péct. Po 10 minutách, kdy se cibule a žampiony orestují, podlijeme vínem, přilijeme armaňak, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, kdy se víno s koňakem téměř odpaří. Podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu