Křepelky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1935 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 928.8 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, přisypeme cibuli, plátky žampionů, česnek, přiložíme křepelky a dáme péct. Po 10 minutách, kdy se cibule a žampiony orestují, podlijeme vínem, přilijeme armaňak, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, kdy se víno s koňakem téměř odpaří. Podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.