Křepelky nadívané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2408 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 222.3 mg
- Draslík 842.3 mg
- Vláknina 4217.5 mg
- Vitamín A 4217.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky rozřízneme napůl, částečně je vykostíme, necháme jen konce nohou. Kuřecí maso umeleme na strojku spolu se slaninou, přimícháme strouhanku, vejce, promícháme a tuto směs rozprostřeme na křepelčí maso, zavineme do rolády, ovážeme nití, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na slabé plátky.
-
2
V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přiložíme křepelčí rolády, obložíme plátky slaniny, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme přibližně 1/2 hodiny, maso během pečení potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Upečené rolády naporcujeme a podáváme s bramborovou kaší.