Koroptve pečené na pikantní čočce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Slanina vepřová
  • 30 g Šalotka
  • 150 g Čočka červená
  • 130 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Koroptev
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2350 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 362 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 48.1 mg
  • Draslík 426.9 mg
  • Vláknina 8924.8 mg
  • Vitamín A 8924.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny.

  • 2

    Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct.

Komentáře k receptu