Koroptve dušené na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 1035 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 302.4 mg
- Vláknina 6050 mg
- Vitamín A 6050 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a očištěné koroptve nasolíme, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem, přidáme slaninu na kostičky a podlité vodou pečeme asi půl hodiny.
-
2
V kastrolu na troše oleje osmažíme cibuli nadrobno, přidáme červené zelí a podusíme do poloměkka. Osladíme, osolíme, okyselíme a rozložíme na pekáč okolo koroptví, zakryjeme a necháme ještě 15 minut dusit v troubě. Když jsou koroptve měkké, rozpůlíme je a podáváme se zelím zalité šťávou.