Koroptve dušené na zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 10 g Cukr krupice
  • 400 g Zelí červené - sterilizované
  • 500 g Koroptev
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 1.77 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 1035 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 302.4 mg
  • Vláknina 6050 mg
  • Vitamín A 6050 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a očištěné koroptve nasolíme, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem, přidáme slaninu na kostičky a podlité vodou pečeme asi půl hodiny.

  • 2

    V kastrolu na troše oleje osmažíme cibuli nadrobno, přidáme červené zelí a podusíme do poloměkka. Osladíme, osolíme, okyselíme a rozložíme na pekáč okolo koroptví, zakryjeme a necháme ještě 15 minut dusit v troubě. Když jsou koroptve měkké, rozpůlíme je a podáváme se zelím zalité šťávou.

Komentáře k receptu