Koroptev ve vinném listě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 700 g Koroptev
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Vinné listy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 323.8 mg
  • Vláknina 24910 mg
  • Vitamín A 24910 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koroptve očistíme, opepříme, nasolíme a pevně zabalíme do vinných listů. Menší pekáč vymažeme máslem a na dno poklademe plátky másla. Koroptve do pekáče naskládáme, poklademe zbytkem másla, poprášíme hladkou moukou a ještě osolíme. Zakryjeme těsným poklopem a ještě utěsníme těstíčkem z polohrubé mouky a vody. Pečeme mírně 40 minut a poklici sundáme až těsně před podáváním, aby se tepelný proces uvnitř dokončil.

Komentáře k receptu