Koroptev ve vinném listě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 46 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 323.8 mg
- Vláknina 24910 mg
- Vitamín A 24910 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koroptve očistíme, opepříme, nasolíme a pevně zabalíme do vinných listů. Menší pekáč vymažeme máslem a na dno poklademe plátky másla. Koroptve do pekáče naskládáme, poklademe zbytkem másla, poprášíme hladkou moukou a ještě osolíme. Zakryjeme těsným poklopem a ještě utěsníme těstíčkem z polohrubé mouky a vody. Pečeme mírně 40 minut a poklici sundáme až těsně před podáváním, aby se tepelný proces uvnitř dokončil.