Koroptve na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2353 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 61 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 355 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 783.9 mg
- Vláknina 22681.5 mg
- Vitamín A 22681.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a celý pepř.
-
2
Očištěné a vykuchané koroptve osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Vložíme je na zeleninový základ a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem) doměkka.
-
3
Měkké koroptve přendáme na mísu, šťávu zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s 1 lžící mouky a chvíli povaříme.
-
4
Nakonec omáčku přecedíme na koroptve a ihned podáváme.