Koroptve s kořeněnou náplní

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Koroptev
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1226 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 185 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 30.1 mg
  • Draslík 822.3 mg
  • Vláknina 22227.2 mg
  • Vitamín A 22227.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa.

  • 2

    Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme česnek a přidáme tymián a citronovou kůru. Vše ještě jednou jemně nasekáme a osolíme.

  • 3

    Připravenou směsí vytřeme kapsu a vnitřek koroptví. Kůži vyhladíme a koroptve obalíme plátky slaniny. Pečeme je asi 30 minut za občasného polévání vypečeným tukem.

  • 4

    Z vypečené šťávy sebereme tuk, zpěníme máslo, zaprášíme je moukou a osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a dobře provaříme.

  • 5

    Omáčku podáváme ke koroptvím.

Komentáře k receptu