Koroptve s kořeněnou náplní
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 20 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 ks Nové koření celé
- 4 ks Jalovec
- 4 ks Pepř černý celý
- 2 ks Koroptev
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 stroužek Česnek
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 26 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 185 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 30.1 mg
- Draslík 822.3 mg
- Vláknina 22227.2 mg
- Vitamín A 22227.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa.
-
2
Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme česnek a přidáme tymián a citronovou kůru. Vše ještě jednou jemně nasekáme a osolíme.
-
3
Připravenou směsí vytřeme kapsu a vnitřek koroptví. Kůži vyhladíme a koroptve obalíme plátky slaniny. Pečeme je asi 30 minut za občasného polévání vypečeným tukem.
-
4
Z vypečené šťávy sebereme tuk, zpěníme máslo, zaprášíme je moukou a osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a dobře provaříme.
-
5
Omáčku podáváme ke koroptvím.