Koroptve ve slanině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Koroptev
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2118 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 351 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 49.4 mg
  • Draslík 106.9 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi 30 minut. Během pečení je poléváme vypečeným tukem.

  • 2

    Měkké koroptve vyjmeme, odstraníme motouz a maso nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Přebytečný tuk slijeme, nahradíme jej máslem, svaříme s vodou (nebo vývarem) a přecedíme na koroptve.

  • 4

    Podáváme s červeným zelím, s čočkou nebo s čočkovým salátem. Ozdobíme brusinkovou nebo šípkovou marmeládou.

Komentáře k receptu