Koroptve ve slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2118 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 54 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 351 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 106.9 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a omyté koroptve osušíme a vně i uvnitř je potřeme solí a pepřem. Každou koroptev zabalíme do velkého plátu slaniny, svážeme a pečeme asi 30 minut. Během pečení je poléváme vypečeným tukem.
-
2
Měkké koroptve vyjmeme, odstraníme motouz a maso nakrájíme na čtvrtky.
-
3
Přebytečný tuk slijeme, nahradíme jej máslem, svaříme s vodou (nebo vývarem) a přecedíme na koroptve.
-
4
Podáváme s červeným zelím, s čočkou nebo s čočkovým salátem. Ozdobíme brusinkovou nebo šípkovou marmeládou.