Kančí ragú s houskovým knedlíkem
Suroviny
- 70 g Celer bulvový
- 120 g Máslo čerstvé
- 70 g Mrkev kořen
- 500 g Rohlíky bílé
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Šalotka
- 70 g Petržel kořen
- 400 g Kančí krkovička
- 500 ml Mléko polotučné
- 100 ml Víno červené
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Divoké koření celé
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 7 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 919 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 47 g
- Sodík 811 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 481 mg
- Draslík 653.6 mg
- Vláknina 14605.5 mg
- Vitamín A 14605.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ragú: V kastrolu na rozpáleném oleji orestujeme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, šalotku a na kostky nakrájené maso. Přidáme rajčata a víno, necháme vyvařit. Potom přidáme demi-glace, koření a bylinky. Dusíme do změknutí masa.
-
2
Knedlíky: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky, vsypeme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Mléko necháme vstřebat.
-
3
Změklé máslo vyšleháme, přimícháme žloutky a potom i pevný sníh ušlehaný z bílků. Do směsi vmícháme namočené pečivo, osolíme a okořeníme špetkou muškátového oříšku.
-
4
Připravenou hmotu zabalíme do potravinářské fólie a ještě do alobalu. Knedlíky vaříme ve vodě nebo páře cca 20-25 minut, podle velikosti knedlíků.