Srnčí maso s brokolicí a datli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Datle
  • 75 g Slanina vepřová
  • 50 g Oříšky piniové
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Brokolice mražená
  • 300 g Srnčí hřbet
  • 40 ml Víno červené
  • 40 ml Olej stolní
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 18.9 mg
  • Draslík 343.3 mg
  • Vláknina 4917.1 mg
  • Vitamín A 4917.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme sůl, pepř a mouku. Maso pokrájíme na drobné plátky a ve směsi v misce maso obalíme. Slaninu pokrájíme na nudličky. Datle zbavíme pecek.

  • 2

    Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Do pánve vložíme maso a dvě minuty ho smažíme do zlatohněda. Poté vyndáme a dáme stranou. Do pánve nasypeme brokolici a pět minut ji za stálého míchání smažíme, dokud není měkká. Poté přidáme semínka, datle, slaninu a kečup.

  • 3

    Do pánve nalijeme víno, vývar a přidáme skořici s masem. Další dvě minuty mícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu