Srnčí maso s brokolicí a datli
Suroviny
- 100 g Datle
- 75 g Slanina vepřová
- 50 g Oříšky piniové
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 300 g Brokolice mražená
- 300 g Srnčí hřbet
- 40 ml Víno červené
- 40 ml Olej stolní
- 125 ml Vývar zeleninový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 31 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 18.9 mg
- Draslík 343.3 mg
- Vláknina 4917.1 mg
- Vitamín A 4917.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme sůl, pepř a mouku. Maso pokrájíme na drobné plátky a ve směsi v misce maso obalíme. Slaninu pokrájíme na nudličky. Datle zbavíme pecek.
-
2
Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Do pánve vložíme maso a dvě minuty ho smažíme do zlatohněda. Poté vyndáme a dáme stranou. Do pánve nasypeme brokolici a pět minut ji za stálého míchání smažíme, dokud není měkká. Poté přidáme semínka, datle, slaninu a kečup.
-
3
Do pánve nalijeme víno, vývar a přidáme skořici s masem. Další dvě minuty mícháme a ihned podáváme.