Jelení maso s brusinkovu omáčkou a skořicovými hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 16 g
- Sodík 826 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 1037.2 mg
- Vláknina 8390 mg
- Vitamín A 8390 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykoštěné jelení maso vložíme do hrnce s rozpáleným máslem a zprudka osmahneme ze všech stran, podlijeme červeným vínem, vývarem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
-
2
Maso vyjmeme, necháme okapat, do šťávy nalijeme brusinkový kompot, krátce povaříme a odstavíme. Zakápneme citronovou šťávou, koňakem a rozmixujeme dohladka. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, krátce povaříme v bílém víně, necháme okapat a ještě horké obalíme ve skořicovém cukru.
-
3
Na talíře nalijeme brusinkovou omáčku, do ní vložíme jelení maso nakrájené na plátky, doplníme půlkami skořicových hrušek a podáváme.