Pečená křepelka s houbami
Suroviny
- 300 g Křemenáče
- 400 ml Zvěřinový vývar
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Pažitka
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Křepelka
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 6 polévková lžíce Sirup Monin - grenadina
- 4 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 113 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 222 mg
- Draslík 967.5 mg
- Vláknina 7442 mg
- Vitamín A 7442 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu nastavíme na 200°C a necháme ji předehřát. Křepelky opláchneme, necháme oschnout a vnitřek i vnějšek důkladně osolíme a opepříme. Sirup zamícháme společně s citronovou šťávou a vzniklou zálivkou potřeme vnitřek i vnějšek křepelek. Stehna svážeme křížem k sobě.
-
2
Cibuli zbavíme slupek, mrkev a pórek očistíme a omyjeme. Cibuli společně se zbytkem zeleniny nakrájíme na menší kostičky. Chilli papričku očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půl, odstraníme jadérka a taktéž nakrájíme na malé kostičky.
-
3
Na pekáči rozehřejeme olej a rozmístíme na něm křepelky prsíčky vzhůru. Přidáme zeleninu, chilli a vše důkladně podusíme na mírném ohni 3 minuty.
-
4
Maso vložíme do trouby a necháme péct asi 30 minut. Po každých 10-ti minutách průběžně zaléváme vývarem. Po dopečení křepelky vyjmeme a odložíme stranou. Zeleninu zalijeme rajským protlakem a směs ještě necháme 10 minut vařit.
-
5
Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi necháme rozpustit máslo a houby lehce osmahneme, dokud nezezlátnou. Následně je dochutíme solí a pepřem. Pažitku omyjeme, necháme oschnout a nadrobno nasekáme.
-
6
Maso upravíme na talíře, přidáme zeleninu a houby, posypeme pažitkou a ihned podáváme.