Mleté srnčí maso s nudlemi
Suroviny
- 60 g Cibule
- 40 g Máslo čerstvé
- 180 g Rajčata
- 6 g Petržel - nať
- 250 g Nudle široké
- 70 g Celer řapíkatý
- 4 g Šalvěj čerstvá
- 4 g Tymián čerstvý
- 4 g Rozmarýn čerstvý
- 400 g Srnčí mleté maso
- 30 ml Olej olivový
- 250 ml Víno červené
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Nektarinka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 20 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 395.8 mg
- Vláknina 5437.2 mg
- Vitamín A 5437.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Celer omyjeme a pokrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Nektarinky nakrájíme na nudličky. Šalvěj, tymián, rozmarýn a petržel omyjeme a nasekáme najemno. Nudle uvaříme ve vodě dle návodu, scedíme a necháme okapat.
-
2
Olej necháme rozpálit, přidáme česnek a cibuli a mleté maso. Opékáme do ztmavnutí, poté přidáme celer, rajčata, šalvěj, tymián, rozmarýn, petržel a víno. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme zvolna 30 minut. Máslo rozehřejeme, přidáme šafrán a ohřejeme, až máslo zežloutne, poté vsypeme nektarinky a necháme prohřát. Přimícháme vařené nudle a ohřejeme. Vařené nudle s nektarinkami přendáme na talíře, doprostřed navrch dáme masovou směs a podáváme.