Koroptve pečené na pikantní čočce
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 30 g Celer bulvový
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mrkev kořen
- 30 g Slanina vepřová
- 30 g Šalotka
- 150 g Čočka červená
- 130 ml Víno červené
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Koroptev
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2350 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 71 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 362 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 48.1 mg
- Draslík 426.9 mg
- Vláknina 8924.8 mg
- Vitamín A 8924.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny.
-
2
Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct.