Jelení plátky na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1846 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 201.3 mg
- Draslík 728.7 mg
- Vláknina 2224.7 mg
- Vitamín A 2224.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na 6 plátků, polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky, polovinu na klínky a plátky masa prošpikujeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, osmažíme z obou stan v pánvi na másle.
-
2
Dno pekáčku vysteleme plátky slaniny, na ně vyskládáme plátky masa, podlijeme smetanou, zalijeme máslem z pánve a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou.
-
3
Upečené maso s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s knedlíkem.