Mufloní guláš se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mrkev kořen
  • 150 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Kmín celý
  • 2 g Majoránka
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 2 g Bobkový list
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Paprika zelená
  • 40 g Kečup
  • 1000 g Mufloní maso
  • 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 ks Masox
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 31.8 mg
  • Draslík 313.6 mg
  • Vláknina 7970 mg
  • Vitamín A 7970 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z mladšího muflona očistíme, odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, paprikový lusk bez jádřince na nudličky, mrkev s celerem nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže nakrájíme na drobnější kostičky a česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a vyškvaříme. Škvarky vyndáme, na tuk nasypeme cibuli s kmínem, osmahneme dorůžova, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme kostky masa, lehce orestujeme a ihned podlijeme pivem. Okořeníme bobkový listem, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Nyní přidáme pokrájenou papriku, mrkev, celer, kečup, česnek, majoránku, podle potřeby dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme a dodusíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme na talíře a jednotlivé porce ozdobíme škvarky, které jsme si ponechali.

Komentáře k receptu