Mufloní guláš na slanině
Suroviny
- 400 g Cibule
- 150 g Chléb konzumní
- 50 g Pórek
- 300 g Rohlíky bílé
- 200 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín celý
- 3 g Majoránka
- 2 g Bobkový list
- 3 g Nové koření celé
- 2 g Tymián sušený
- 3 g Jalovec
- 50 g Paprika mletá sladká
- 150 g Paprika zelená
- 50 g Olej slunečnicový
- 1000 g Mufloní maso
- 100 ml Víno červené
- 800 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 ks Masox
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1078 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 29.3 mg
- Draslík 1019.1 mg
- Vláknina 15562.7 mg
- Vitamín A 15562.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné a vykoštěné maso z muflona nakrájíme na kostky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, papriku zbavíme jádřince nakrájíme na nudličky, slaninu bez kůže na kostičky, česnek prolisujeme a střídku staršího chleba natrháme na malé kousky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostičky slaniny, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s pórkem, osmažíme dorůžova, posypeme mletou paprikou, kmínem a jakmile tuk zčervená od papriky, přidáme maso, rychle osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem z hovězích kostí, okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, jalovcem, tymiánem, ochutíme masoxem a zvolna dusíme téměř doměkka. Zahustíme kousky chleba, přidáme česnek, papriku, majoránku, přilijeme červené víno a dodusíme. Před podáváním vyndáme z guláše celé koření.
-
3
Guláš podáváme s čerstvými křupavými rohlíky.