Mufloní guláš s nakládanými houbami
Suroviny
- 1000 g Mufloní maso
- 250 g Zelenina kořenová
- 300 g Cibule
- 150 g Máslo čerstvé
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Nové koření celé
- 2 g Bobkový list
- 2 g Tymián sušený
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Houby nakládané
- 300 g Chléb konzumní
- 1000 ml Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1374 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 796.7 mg
- Vláknina 6306.3 mg
- Vitamín A 6306.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z mladšího muflona nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.
-
2
V hrnci na másle zpěníme cibuli, přisypeme kořenovou zeleninu, krátce osmahneme, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk.
-
3
Nyní posypeme hladkou moukou, spojíme s tukem, podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka. Krátce před koncem dušení přilijeme nakládané houby i s nálevem, provaříme a odstavíme.
-
4
Před podáváním vyndáme celé koření, rozdělíme na talíře a doplníme čerstvým chlebem.