Mufloní guláš s nakládanými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Mufloní maso
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 300 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření celé
  • 2 g Bobkový list
  • 2 g Tymián sušený
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Houby nakládané
  • 300 g Chléb konzumní
  • 1000 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1374 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 796.7 mg
  • Vláknina 6306.3 mg
  • Vitamín A 6306.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z mladšího muflona nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V hrnci na másle zpěníme cibuli, přisypeme kořenovou zeleninu, krátce osmahneme, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk.

  • 3

    Nyní posypeme hladkou moukou, spojíme s tukem, podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka. Krátce před koncem dušení přilijeme nakládané houby i s nálevem, provaříme a odstavíme.

  • 4

    Před podáváním vyndáme celé koření, rozdělíme na talíře a doplníme čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu