Kančí guláš na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 22 g
- Sodík 805 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 22.7 mg
- Draslík 185.6 mg
- Vláknina 2021.7 mg
- Vitamín A 2021.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, odblaněné kančí maso na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno.
-
2
V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli s masem, osmažíme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme bílým vínem, krátce podusíme, přilijeme vodu, přidáme masox a dusíme doměkka. Ke konci dušení zahustíme troškou instantní jíšky, dochutíme citronovou šťávou, rumem a dodusíme.
-
3
Kančí guláš rozdělíme na talíře, doplníme krajíčkem čerstvého chleba a podáváme.