Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 250 g Cibule
  • 50 g Kedlubna
  • 50 g Mrkev kořen
  • 80 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 300 g Kosti hovězí řídké
  • 300 g Vepřové koleno uzené
  • 5 g Kmín drcený
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Pepř černý celý
  • 3 g Paprika mletá pálivá
  • 80 g Paprika červená
  • 50 g Petržel kořen
  • 900 g Srnčí maso
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 150 ml Víno červené
  • 3500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 1158.9 mg
  • Vláknina 8623.3 mg
  • Vitamín A 8623.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme blan a necháme vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno, brambory očistíme a krájíme na plátky.

  • 2

    Do většího hrnce vložíme srnčí maso vcelku, hovězí kosti, uzené koleno, celou mrkev, petržel, kedlubnu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, vaříme hodinu a půl. Vývar přecedíme, kosti vyhodíme, koleno vykostíme a pokrájíme na kostičky, srnčí maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu krájíme nadrobno. V jiném hrnci roehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, rozpustíme, zalijeme masovým vývarem. Přidáme maso se zeleninou, papriky, rajčata, brambory, kmín, přilijeme víno, zahustíme jíškou, tekutinu vyvaříme na požadovanou hustotu, posypeme posekanou petrželkou a odstavíme.

  • 3

    Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu