Kančí guláš se špekáčky a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 150 g Zelí kysané
  • 600 g Kančí plec
  • 400 g Špekáčky
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 267.2 mg
  • Vláknina 5467.4 mg
  • Vitamín A 5467.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí plec rozkrájíme na kostky, špekáčky sloupneme a nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, pokrájíme, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a rozporcujeme na nudličky.

  • 2

    Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme mletou papriku, protlak, sardelovou pastu, koření, sůl, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme.

  • 3

    K téměř měkkému masu přidáme zelí, kari koření, zašleháme jíšku a za častého míchání dodusíme.

  • 4

    V mezičase orestujeme pokrájené papriky a kolečka špekáčků. Těmi ozdobíme guláš při servírování.

Komentáře k receptu