Nudličky z kančí kýty s ořechovou omáčkou
Suroviny
- 120 g Ořechy vlašské
- 600 g Kančí plec
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Voda pitná
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 265.6 mg
- Vláknina 4903.1 mg
- Vitamín A 4903.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupané vlašské ořechy přes noc namočíme do vody, druhý den scedíme a umeleme.
-
2
Kančí kýtu rozkrájíme na silnější nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno.
-
3
Cibuli následně zpěníme na oleji, přimícháme maso a osmažíme. Poté okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.
-
4
K měkkému masu vmícháme smetanu v níž jsme rozšlehali mouku, přimícháme mleté ořechy a chvilku povaříme.