Srnčí kýta s paprikami na víně
Suroviny
- 300 g Cibule
- 40 g Paprika mletá sladká
- 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 120 ml Víno červené
- 700 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 2 ks Paprika zelená
- 1 kg Srnčí kýta
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 446.4 mg
- Vláknina 9068.9 mg
- Vitamín A 9068.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno, papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme. Maso zasypeme paprikou, kari kořením, zamícháme, zalijeme 400 ml vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zasypeme moukou, zamícháme a orestujeme. Poté zašleháme víno, zbylý vývar a dusíme, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu, osmažené papriky a necháme prohřát.