Roláda z kančí plece
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 250 g Maso mleté - mix
- 100 g Vepřový jazyk uzený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Mléko polotučné
- 1.2 kg Kančí plec
- 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 27 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 125.9 mg
- Draslík 131.3 mg
- Vláknina 1921.7 mg
- Vitamín A 1921.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí plec rozřízneme na plát, naklepeme a osolíme (1/4 lžička).
-
2
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, vařený uzený jazyk sloupneme a nakrájíme na kostičky (vaříme v 500 ml vody).
-
3
Mleté maso smícháme s vymačkanými rohlíky, žampiony, jazykem, přimícháme vejce, zbylou sůl, pepř a smetanu.
-
4
Směsí natřeme plát masa, zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.