Roláda z kančí plece

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 100 g Vepřový jazyk uzený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1.2 kg Kančí plec
  • 3 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 125.9 mg
  • Draslík 131.3 mg
  • Vláknina 1921.7 mg
  • Vitamín A 1921.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí plec rozřízneme na plát, naklepeme a osolíme (1/4 lžička).

  • 2

    Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, vařený uzený jazyk sloupneme a nakrájíme na kostičky (vaříme v 500 ml vody).

  • 3

    Mleté maso smícháme s vymačkanými rohlíky, žampiony, jazykem, přimícháme vejce, zbylou sůl, pepř a smetanu.

  • 4

    Směsí natřeme plát masa, zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu