Srnčí po myslivecku
Suroviny
- 150 g Cibule
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 20 g Petržel - nať
- 300 g Celer řapíkatý
- 150 g Hříbky čerstvé
- 130 g Karotka
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 450 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 ks Bobkový list
- 1 kg Srnčí maso
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 13 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 1598.8 mg
- Vláknina 7251.3 mg
- Vitamín A 7251.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme červené víno, olej, nakrájenou cibuli, nové koření, snítky petržele a bobkový list. Kostky srnčího s marinádou promícháme, přikryjeme a necháme 2 dny v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.
-
2
Srnčí a cibuli vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu přecedíme
-
3
a uchováme.
-
4
V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme srnčí s cibulí a 3-5 minut smažíme. Vyjmeme a necháme v teple.
-
5
Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme nakrájený celer s houbami a 2-3 minut podusíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, přidáme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přiléváme marinádu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Zahuštění moukou můžeme vynechat a srnčí upravovat jen na zelenině a houbách.
-
6
Do pekáče dáme srnčí, cibuli, celer, houby, osolíme a opepříme. Přikryjeme a dáme na 1 1/2 hodiny dusit do předehřáté trouby při 160°C.
-
7
Vložíme karotku a podusíme ještě asi 30 minut doměkka. Servírujeme.