Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína
Suroviny
- 700 g Svíčková ze zvěřiny
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Řeřicha
- 0.5 kávová lžička Jalovec
- 1 ks Celer - nať
- 0.5 ks Pomeranče
- 0.5 ks Citrony
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 šálek Víno červené
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 5 polévková lžíce Brusinková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 95 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 476.6 mg
- Vláknina 5027.3 mg
- Vitamín A 5027.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nekovové mísy vložíme plátky masa a zalijeme je směsí šťávy z pomeranče a citronu, 2 lžic oleje, nového koření, soli a pepře. Zakryté necháme 4 h marinovat v lednici. Mezitím obrátíme.
-
2
Připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, celer a mrkev. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu cca 5 min orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme kuličky jalovce a dusíme cca 20 min, dokud se omáčka nezredukuje cca na polovinu množství. Poté scedíme do čisté pánve, vmícháme brusinkovou omáčku a odložíme.
-
3
Připravené steaky grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 4-6 min z každé strany. Mezitím prohřejeme omáčku, ochutíme ji solí a pepřem. Přelijeme jí hotové steaky, dozdobíme řeřichou a ihned podáváme.