Zvěřina s omáčkou z brusinek a červeného vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Svíčková ze zvěřiny
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Řeřicha
  • 0.5 kávová lžička Jalovec
  • 1 ks Celer - nať
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Víno červené
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 5 polévková lžíce Brusinková omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 476.6 mg
  • Vláknina 5027.3 mg
  • Vitamín A 5027.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nekovové mísy vložíme plátky masa a zalijeme je směsí šťávy z pomeranče a citronu, 2 lžic oleje, nového koření, soli a pepře. Zakryté necháme 4 h marinovat v lednici. Mezitím obrátíme.

  • 2

    Připravíme omáčku. Najemno nasekáme šalotku, celer a mrkev. V pánvi rozpálíme olej a zeleninu cca 5 min orestujeme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme kuličky jalovce a dusíme cca 20 min, dokud se omáčka nezredukuje cca na polovinu množství. Poté scedíme do čisté pánve, vmícháme brusinkovou omáčku a odložíme.

  • 3

    Připravené steaky grilujeme na středně rozpáleném grilu cca 4-6 min z každé strany. Mezitím prohřejeme omáčku, ochutíme ji solí a pepřem. Přelijeme jí hotové steaky, dozdobíme řeřichou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu