Koláč se zaječím masem
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 80 g Žampiony čerstvé
- 25 g Máslo čerstvé
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Tymián sušený
- 30 g Strouhanka
- 20 g Sádlo škvařené
- 250 g Listové těsto
- 100 g Šunka dušená
- 500 g Zaječí maso
- 100 ml Martell cognac
- 150 ml Víno madeira
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1340 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 160.1 mg
- Draslík 478.8 mg
- Vláknina 2375 mg
- Vitamín A 2375 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího masa a slaniny spolu umeleme na masovém strojku.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky zaječího masa, šunku, žampiony, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, smažíme a dusíme 10 minut. Přilijeme víno, koňak, odstavíme a necháme marinovat.
-
3
Do mletého zaječího masa se slaninou přimícháme vejce, strouhanku a 50 ml koňaku. Dobře promícháme a vypracujeme nádivku.
-
4
Listové těsto vyválíme na silnější plát a ořízneme na velikost formy. Formu vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přidáme okapanou směs z pánve a zakryjeme nádivkou. Na povrch položíme plátky slaniny, pokapeme tekutinou z pánve a dáme péct. Pečeme na mírném ohni 45 minut.
-
5
Upečený koláč nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme teplý.