Křepelky na jablkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Křepelka
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Cibule
  • 5 g Petržel - nať
  • 3 g Tymián čerstvý
  • 3 g Estragon
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Jíška instantní
  • 400 g Brambory pečené
  • 200 g Jablka
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1749 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 1051.2 mg
  • Vláknina 18948.5 mg
  • Vitamín A 18948.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme, jablíčka rozkrojíme, vydlabeme jádřince a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme plátky jablek a osmahneme. Jablka vyndáme a dáme zatím stranou.

  • 2

    Do pánve nasypeme cibuli, bylinky, orestujeme a nalijeme do pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Do pekáčku vyskládáme křepelky, pokapeme máslem, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě asi 1/2 hodiny, křepelky občas podle potřeby podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení vrátíme do pekáčku plátky jablek, přisypeme trochu jíšky a dopečeme.

  • 3

    Podáváme s opečeným bramborem.

Komentáře k receptu