Zvěřinový guláš
Suroviny
- 20 g Cibule
- 100 g Srnčí maso
- 10 g Slanina vepřová
- 100 g Zaječí maso
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Protlak rajčatový
- 250 ml Vývar z hovězích kostí
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 740 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 75.2 mg
- Draslík 1155.4 mg
- Vláknina 7355 mg
- Vitamín A 7355 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí a zaječí maso pokrájíme na kostky. Na drobno nakrájíme slaninu a cibuli. Houby nakrájíme na střední kostky, česnek utřeme, petrželovou nať drobně posekáme.
-
2
Slaninu s cibulí restujeme v hlubokém rendlíku, dokud cibule nezezlátne. Poté vsypeme papriku, promícháme, přidáme rajčatový protlak a po chvilce vmícháme maso, všechno zbylé koření, sůl, orestujeme, podlijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme, je-li třeba i podlijeme. Když je maso poloměkké, necháme šťávu vydusit na tuk, zaprášíme moukou, chvilku restujeme a poté vmícháme vývar, řádně rozmícháme a dusíme pod poklicí do měkka. Před dokončením vsypeme houby, česnek, majoránku a petrželovou nať.
-
3
Ihned podáváme s chlebem, případně knedlíkem. Zdobíme pár snítkami petržele.