Čerstvé canolini se zaječím masem
Suroviny
- 80 g Sýr Parmezán
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Sůl
- 30 g Celer řapíkatý
- 10 g Solamyl - bramborový škrob
- 50 g Sýr Ricotta
- 10 g Pepř černý mletý
- 200 g Pórek
- 100 g Brambory
- 10 g Tymián čerstvý
- 250 g Zaječí maso
- 750 ml Víno červené
- 160 ml Olej olivový extra panenský
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 5 ks Jalovec
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1314 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 57 g
- Sodík 2451 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 315.9 mg
- Draslík 916.9 mg
- Vláknina 15572.5 mg
- Vitamín A 15572.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň : Maso z vykostěného zajíce pokrájíme na sousta. Dorůžova osmažíme na části oleje celer, mrkev a cibuli, přidáme maso a drcený jalovec, podlijeme. 30 minut vaříme, směs jemně nakrájíme a přidáme ricottu. Zamícháme a dochutíme pepřem.
-
2
Pórková omáčka : Brambory oškrábeme, pórek nakrájíme na kolečka, uvaříme v osolené vodě. Důkladně rozmixujeme.
-
3
Vinná omáčka : Povaříme víno, nakrájenou cibuli, tymián a vyvaříme na polovinu, zahustíme maizenou a osolíme.
-
4
Těsto : Vypracujeme z mouky, vajec, 4 lžic olivového oleje a parmezánu. Necháme 30 minut odpočinout a vyválíme tenký plát. Vykrájíme kolečka o průměru 5 cm a stejné množství o průměru 4 cm. Na větší kolečka položíme směs ze zajíce a na ni menší kolečka. Přimáčkneme těsto k sobě, pak vezmeme protilehlé konce, dáme k sobě a utvoříme trubičku.
-
5
Canolini uvaříme, scedíme a krátce osmahneme na oleji s parmezánem. Dáme na talíř, který jsme předem ozdobili pórkovou omáčkou. Zakončíme vinnou omáčkou a podáváme.