Bažantí závitky
Suroviny
- 20 g Houby sušené
- 250 g Krůtí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř bílý
- 5 g Pepř cayenský
- 100 g Štěrbák zahradní
- 800 g Bažantí hruď
- 50 g Fíky sušené
- 100 g Meruňky sušené
- 50 g Datle sušené
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 125 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Koňak Armaňak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 18 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 56.4 mg
- Draslík 858.7 mg
- Vláknina 11797.5 mg
- Vitamín A 11797.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a osušíme. Sušené ovoce a houby namočíme na 15 minut do vařící vody. Necháme je okapat, nadrobno nakrájíme a promícháme.
-
2
Připravíme nádivku:
-
3
Krůtí maso nakrájíme na malé kousky (1/2 cm) a s bílkem a koňakem je najemno rozšleháme v mixéru. Osolíme a opepříme. Přidáme smetanu a polovinu směsi nakrájeného ovoce a hub.
-
4
Bažantí prsíčka smažíme asi 3 minuty v horkém oleji, vyjmeme je a okořeníme. Přidáme zbytek směsi a smažíme asi 2 minuty. Necháme vychladnout a přidáme do hotové nádivky.
-
5
Listy štěrbáku blanšírujeme asi 30 vteřin ve vařící vodě, potom je ochladíme pod studenou vodou a potřeme nádivkou. Nádivku spolu s bažantími prsíčky zabalíme do listů štěrbáku a závitek převážeme kuchyňskou nití. V pánvi osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar a dusíme asi 12-15 minut.