Srnčí bifteky na víně
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
- 100 g Žampiony čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Kompot brusinkový
- 100 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 0.5 šálek Voda pitná
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 149.1 mg
- Vláknina 2932 mg
- Vitamín A 2932 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme 4 bifteky, naklepeme je, potřeme částí oleje a necháme v chladničce do druhého dne odležet.
-
2
Připravené bifteky osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme na nahřáté talíře.
-
3
Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme 20g másla a mouku, osmahneme a zalijeme 4 lžícemi vody a vínem. Osolíme, vložíme nakrájené, na másle osmažené žampiony a šťávu povaříme do zhoustnutí. Nalijeme na bifteky, které poklademe oloupanými kolečky citronu a brusinkovým kompotem.