Hovězí plátky sterilované v sádle

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 dl Sádlo škvařené
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 111.4 mg
  • Draslík 551.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové hovězí maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Z obou stran osolíme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme vodou, kterou nejprve převaříme s rozehřátým sádlem a ihned zavíčkujeme.

  • 2

    Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu