Hovězí maso sterilované ve slaném nálevu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1430 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 550.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové hovězí maso očistíme, vykostíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a mírně naklepeme. Sůl rozmícháme v převařené vodě. Maso rozdělíme do sklenic, zalijeme horkým nálevem a ihned zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 180 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu