Kompotovaný rybíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 275.5 mg
- Vláknina 8600 mg
- Vitamín A 8600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralý rybíz propláchneme důkladně studenou vodou, otrháme ze stopek, necháme okapat a rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Poté roztokem zalijeme ovoce a sklenice dobře zavíčkujeme.
-
2
Urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.