Muškátové sušenky s vaječným likérem
Suroviny
- 70 g Čokoláda bílá
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Cukr moučkový
- 50 g Cukr moučkový
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 polévková lžíce Koňak vaječný
- 1 polévková lžíce Noe pšeničná mouka hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 55.3 mg
- Draslík 23.6 mg
- Vláknina 13828 mg
- Vitamín A 13828 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílou čokoládu rozpustíme v kastrůlku v horké vodní lázni. Vmícháme máslo a když se v čokoládě rozpustí, kastrůlek vyjmeme z lázně a přidáme moučkový cukr a vaječný likér. Promícháme a náplň necháme 2 hodiny v chladu.
-
2
Mouku rychle zpracujeme se žloutkem, cukrem, špetkou soli, změklým máslem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
-
3
Na pomoučněné pracovní ploše rozválíme těsto na plát silný 4mm a vroubkovanou kruhovou formičkou vykrajujeme sušenky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
4
Polovinu sušenek potřeme připravenou náplní a přiklopíme zbylými sušenkami. Necháme ještě 1 hodinu vychladit.