Čokoládový creme brulée
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 58 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 443.7 mg
- Draslík 260.4 mg
- Vláknina 4050 mg
- Vitamín A 4050 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestkový pudink nakrájíme na malé kostičky a ty rozdělíme do zapékacích formiček.
-
2
Ve velké nerezové míse zahříváme ve vodní lázni smetanu s cukrem, dokud se všechen nerozpustí. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté mísu sejmeme ze sporáku.
-
3
V další misce rozšleháme dohladka žloutky, přimícháme čokoládovou hmotu a kakao. Směs slijeme do nádobky s hubičkou a rozdělíme do formiček. Ty dáme do velké zapékací mísy, naplníme ji vodou do poloviny výšky formiček a pečeme při 150 °C cca 30 min, dokud krém neztuhne. Formičky vyjmeme z vody a necháme chladit v lednici minimálně 2 hodiny.
-
4
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, vložíme do trouby a pod grilem necháme cukr zkaramelizovat. Ihned podáváme.