Minestrone alla genovese
Suroviny
- 150 g Brambory
- 70 g Cibule
- 100 g Cuketa
- 220 g Hrášek
- 50 g Mrkev kořen
- 40 g Sýr Parmezán
- 150 g Těstoviny konzumní
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 50 g Sádlo škvařené
- 220 g Fazole bílé
- 6 g Bazalka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 40 g Celer řapíkatý
- 3 g Šalvěj čerstvá
- 120 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Pancetta
- 15 g Petržel kudrnka
- 3000 ml Vývar drůbeží
- 12 ml Protlak rajčatový
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Pesto rajčatové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1133 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2199 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 9512.6 mg
- Draslík 1201.7 mg
- Vláknina 23480 mg
- Vitamín A 23480 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a necháme vařit 5 minut. Poté přilijeme rajčatový protlak, přisypeme pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jsme nechali máčet přes noc ve studené vodě.
-
2
Vše hodně opepříme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přiklopené necháme vařit 2 hodiny, občas promícháme. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťoucháme vidličkou. Do omáčky přisypeme pokrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin.
-
3
Servírujeme s 1 lžící pesta, posypané strouhaným parmezánem.