Vepřové maso s tykví a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 41 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 494.1 mg
- Vláknina 5275.3 mg
- Vitamín A 5275.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3165.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V tlakovém hrnci rozškvaříme na proužky nakrájenou slaninu. Zpěníme na ni nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené maso a vše osmahneme. Přidáme koření, sůl, podlijeme vývarem a dusíme asi 35 minut doměkka.
-
2
Očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme a na tuku je podusíme. Mladou tykev neloupeme, pouze jí nakrájíme na kostky a na oleji opečeme.
-
3
Udušené houby a opečenou tykev přidáme k měkkému masu, promícháme a krátce povaříme.
-
4
Podáváme s vařenou rýží, bramborem nebo chlebem.