Pórek v bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 6 g
- Sodík 441 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 3.5 mg
- Draslík 528 mg
- Vláknina 9200 mg
- Vitamín A 9200 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný pórek podélně rozkrojíme, omyjeme a nakrájíme na kousky o velikosti asi 3cm.
-
2
V hrnci nad párou vaříme pórek v mírně osolené vodě asi 5 minut doměkka. Potom slijeme a vývar uchováme.
-
3
Pórek až při podávání zalijeme bešamelem promíchaným s trochou odloženého vývaru.