Okoun s pórkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 11 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 240.8 mg
- Vláknina 5162.5 mg
- Vitamín A 5162.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby vykucháme, vyřežeme z nich plátky a ty lehce osolíme a opepříme. Povaříme je asi 5 minut v páře.
-
2
Pórky jemně pokrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájený pórek, sůl a pepř a smažíme pórek 20 minut, pak ho zalijeme brandy, necháme ho vyvařit a pórky propasírujeme sítem.
-
3
Přemístíme horkou pórkovou omáčku na servírovací mísu, navrch rozložíme rybí plátky a hotový pokrm podáváme.