Krém ze srnčího masa

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Srnčí plec
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 134.8 mg
  • Draslík 707 mg
  • Vláknina 23935.3 mg
  • Vitamín A 23935.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Zvolna vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné nádoby. V páře uvaříme vaječnou sedlinu.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme špetkou muškátu, zalijeme mlékem a vývarem, rozšleháme a povaříme asi 30 minut.

  • 4

    Potom polévku přecedíme a vkládáme do ní na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu, kořenovou zeleninu a maso. (Můžeme přidat i vařenou rýži a hrášek). Nakonec podle chuti osolíme a přidáme nakrájenou pažitku.

Komentáře k receptu