Rybí pudink
Suroviny
- 1250 g Makrela obecná
- 2 krajíc Veka
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 249.8 mg
- Draslík 41.3 mg
- Vláknina 195.5 mg
- Vitamín A 195.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné ryby vykostíme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
1000g ryb osolíme, opepříme a odložíme stranou. Zbylých 250g ryb smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, nastrouhaným sýrem a moukou.
-
3
Pudinkovou formu vymastíme olejem a vysypeme strouhankou. Střídavě do ní vrstvíme připravenou směs a ryby. Spodní a vrchní vrstvu tvoří směs. Formu dobře uzavřeme a pudink vaříme v páře 1 hodinu.
-
4
Uvařený pudink vyklopíme a podáváme.