Dlouhé fusilli s pórkem
Suroviny
- 125 g Pancetta
- 500 g Těstoviny Fusilli
- 250 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 28 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 12006.4 mg
- Draslík 252.6 mg
- Vláknina 10363.2 mg
- Vitamín A 10363.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek,ze kterého jsme odstranily vnější listy a odkrojily zelenou část nakrájíme na kolečka a odložíme stranou.
-
2
Na velkou pánev dáme rozehřát máslo a olej.Přidáme najemno nakrájenou cibuli,najemno nakrájený česnek.Restujeme dokud cibule nemá zlatou barvu.Přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a restujeme dokud nezhnědne.Přidáme nakrájený pórek a vřící vodu a dusíme dokud pórek nezměkne.Osolíme a opepříme podle chuti.Přidáme žloutky a trochu cukru a důkladně promícháme.Odstavíme z ohně.
-
3
Mezitím jsme uvařili fusilli dle návodu.Scezené a dobře okapané dáme do nahřáté mísy,přelijeme omáčkou,dobře promícháme.Posypeme nastrouhaným pecorinem a podávávme.