Dlouhé fusilli s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Pancetta
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 12006.4 mg
  • Draslík 252.6 mg
  • Vláknina 10363.2 mg
  • Vitamín A 10363.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek,ze kterého jsme odstranily vnější listy a odkrojily zelenou část nakrájíme na kolečka a odložíme stranou.

  • 2

    Na velkou pánev dáme rozehřát máslo a olej.Přidáme najemno nakrájenou cibuli,najemno nakrájený česnek.Restujeme dokud cibule nemá zlatou barvu.Přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a restujeme dokud nezhnědne.Přidáme nakrájený pórek a vřící vodu a dusíme dokud pórek nezměkne.Osolíme a opepříme podle chuti.Přidáme žloutky a trochu cukru a důkladně promícháme.Odstavíme z ohně.

  • 3

    Mezitím jsme uvařili fusilli dle návodu.Scezené a dobře okapané dáme do nahřáté mísy,přelijeme omáčkou,dobře promícháme.Posypeme nastrouhaným pecorinem a podávávme.

Komentáře k receptu