Farfalle s artyčoky a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Artyčoky
  • 50 g Slanina vepřová
  • 20 g Šalotka
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 245.9 mg
  • Vláknina 12481 mg
  • Vitamín A 12481 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme, odstraníme vnější listy a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících rozpáleného oleje je orestujeme společně s nakrájenou šalotkou.

  • 2

    Po chvíli přidáme slaninu nakrájenou na proužky, teplotu snížíme a restujeme bez pokličky cca 15min.

  • 3

    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě, ochucené kouskem citronové kůry a dvěma stonky tymiánu, al dente a scedíme.

  • 4

    Artyčoky ochutíme solí, zakápneme citronovou šťávou, přidáme těstoviny, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu