Farfalle s artyčoky a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 10 g
- Sodík 238 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 245.9 mg
- Vláknina 12481 mg
- Vitamín A 12481 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky očistíme, odstraníme vnější listy a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících rozpáleného oleje je orestujeme společně s nakrájenou šalotkou.
-
2
Po chvíli přidáme slaninu nakrájenou na proužky, teplotu snížíme a restujeme bez pokličky cca 15min.
-
3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě, ochucené kouskem citronové kůry a dvěma stonky tymiánu, al dente a scedíme.
-
4
Artyčoky ochutíme solí, zakápneme citronovou šťávou, přidáme těstoviny, promícháme a podáváme.