Hovězí plátky po řecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Cibule
  • 1 polévková lžíce Víno červené
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 89.7 mg
  • Draslík 393.1 mg
  • Vláknina 8802.3 mg
  • Vitamín A 8802.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého masa ukrojíme čtyři plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Maso vyjmeme.

  • 2

    Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak a víno.

  • 3

    Do připraveného základu vložíme plátky, přiklopíme a dusíme na mírném ohni, až maso změkne a omáčka zhoustne.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.

Komentáře k receptu