Hovězí plátky po řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 12 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 89.7 mg
- Draslík 393.1 mg
- Vláknina 8802.3 mg
- Vitamín A 8802.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého masa ukrojíme čtyři plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Maso vyjmeme.
-
2
Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak a víno.
-
3
Do připraveného základu vložíme plátky, přiklopíme a dusíme na mírném ohni, až maso změkne a omáčka zhoustne.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.