Spaghetti aglio e olio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 18 g
- Sodík 96935 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 582.7 mg
- Vláknina 17783.5 mg
- Vitamín A 17783.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě.Oloupeme a na tenké plátky nakrájíme česnek.Petrželku (1 svazek) opláchneme,osušíme a najemno nasekáme.Jednu lžíci petrželky si dáme stranou.Feferonku (čerstvou) omyjeme,zbavíme jader a nakrájíme na tenké nudličky nebo kostičky.
-
2
Rozehřejeme na pánvi olej (panenský olivový)a nakrájenou feferonku na něm smažíme 2 minuty.Přidáme česnek a smažíme ještě asi 1 minutu (pozor česnek nesmí zhnědnout, aby nezhořkl).K orestované feferonce a česneku přidáme rozdrobenou sušenou chilli papričku.
-
3
K uvařeným špagetám přidáme petrželku, promícháme a přidáme ostatní přísady. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.