Knedlíčky z krevet pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 55 g Mouka manioková
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 115 g Cukr krystal
- 120 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Rybí omáčka
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Rybí omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 2 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 107.3 mg
- Vláknina 3143.7 mg
- Vitamín A 3143.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou a maniokovou mouku smícháme v misce. Trochu hladké mouky si necháme na pomoučení válu. Přidáme sůl a teplou vodu. Smícháme v hladké těsto. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme 30 minut odpočívat.
-
2
Nadrobno nasekáme jarní cibulky. Nakrájíme krevety. V misce smícháme garnáty, cibulky, zázvor a přidáme rybí omáčku.
-
3
Přichystáme si chilli omáčku. Do pánve vlijeme vodu, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Pak vmícháme chilli, papriku, zázvor, rozdrcený stroužek česneku a rybí omáčku. Přivedeme směs k varu a minutu vaříme. Pak přimícháme ještě limetkovou šťávu. Rozdělíme omáčku do 4 malých misek a počkáme, až vychladne.
-
4
Pomoučníme vál a těsto na něm rozdělíme na 24 stejných kousků, ze kterých vyválíme placičky o průměru asi 6 centimetrů.
-
5
Na každou z placiček těsta naneseme lžíci náplně. Okraje placiček potřeme vodou a přitiskneme je pevně k sobě. Vytvoříme knedlíčky.
-
6
Do většího hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Dovnitř naházíme knedlíčky a přivedeme znovu k varu a vaříme na mírném ohni 5 minut. Opatrně mícháme, aby se knedlíčky neslepily k sobě. Jakmile jsou knedlíčky hotové, vyplavou na povrch.
-
7
Knedlíčky přenášíme na talíře děrovanou naběračkou. Servírujeme je s miskou chilli omáčky. Posypeme nadrobno nasekanou jarní cibulkou.