Ragú z brambor a cizrny
Suroviny
- 800 g Brambory
- 60 g Cibule
- 15 g Petržel - nať
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 45 ml Olej olivový
- 130 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 14 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 1428.3 mg
- Vláknina 33935.7 mg
- Vitamín A 33935.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Cukety pokrájíme na plátky. Cizrnu slijeme a necháme dobře okapat. Petrželku nasekáme.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme kmín a necháme další minutu smažit. Vmícháme šafrán, skořici, rajčata a vývar. Uvedeme k varu, přidáme rajčata, cuketu a cizrnu. Vaříme na mírném plameni 20 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme skořici, přisypeme petrželku. Servírujeme s kuskusem.