Citronové rizoto s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 30 g Citronová kůra
  • 225 g Rýže Basmati
  • 350 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Masox
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 119.5 mg
  • Vláknina 3507.5 mg
  • Vitamín A 3507.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, citronovou kůru nastrouháme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme kůru, citronovou šťávu, necháme vysmahnout, přisypeme rýži, promícháme, zalijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a uvaříme doměkka. Voda by se měla zcela vsáknout. K rýži přidáme rozdrobenou nivu, odstavíme z ohně, promícháme a necháme 5 minut stát, aby se sýr rozpustil.

Komentáře k receptu